Gołąbki z kaszą gryczaną niepaloną
Składniki:
1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej,
40 dag mięsa mielonego,
2 cebule średnie,
1 marchew,
sól,
pieprz,
majeranek,
główka kapusty.
Wykonanie:
Kaszę ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Do ugotowanej kaszy dodać mięso mielone, cebulkę podsmażoną, startą na dużych oczkach marchewkę. Doprawić przyprawami do smaku. Porządną łyżkę nadzienia układać na sparzonym liściu kapusty i zawijać jak gołąbki.
Sos do gołąbków:
2 ząbki czosnku,
2 szklanki bulionu,
2 łyżki płaski mąki,
2 łyżki margaryny,
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego.
Wykonanie:
Na roztopionej margarynie podsmażyć posiekany czosnek.
Dodać mąkę, podsmażyć, następnie dodać koncentrat i stopniowo rozprowadzając bulion. Zagotować i gotowe.
Smacznego!!!
Wykonano z wykorzystaniem produktów firmy